Aiemmat työt vuodelta 2010


Ajattelin lisätä tähän vielä aiemmatkin työni tuolta koulun alkutaipaleilta, eli syksystä 2010 eteenpäin ennen keskeytystä. Osa töistä meni takaisin varastoon osittain keskeneräisinä ja sieltä jatkoivat matkaansa uudelleen sulatukseen, jotta materiaali saadaan takaisin kiertoon. Tässä kuitenkin hieman ensimmäistä satoa:

Kaikista ensimmäinen työ. Messinkisestä neliötangosta vapaalla kädellä tehty viilausharjoitus. Kappaleen pituus on 100mm. Tarkoituksena oli opetella käyttelemään viilaa siten, että sillä saadaan symmetrisiä ja kiemuraisia muotoja mahdollisimman nätisti.
Ensimmäinen hopeatyö (pitoisuus 924). Eli paperiveitsi. Pituutta tuolla on 210mm kokonaisuudessaan. Kahvan kuvio on sahattu materiaalista läpi ja terän viiste teroitettu tarpeeksi teräväksi että se leikkaa ihokarvaa. Kovin kauaa hopeassa ei tuollainen terävyys säily materiaalin pehmeyden vuoksi, mutta kirjeet aukeavat näppärästi.
Hopeinen (925) ontto manttelisormus. Kannessa on erillisestä levystä sahattu kirjainkuvio (mukailtu J ja G) joka on juotettu kannen pintaan.
Hopeinen (925) medaljonki. Alavasemmalla näkyy sarana ja ylhäällä pieni nipsu, jolla kannet napsahtavat napakasti yhteen ja pysyvät kiinni.
Sama medaljonki vielä sisältä. Käytin sisäpuolen mattaamisessa timanttista hammaslääkärinporanterää, jolla sain kohtalaisen nätin ja tasaisen pinnan. Nuo lovet (vasemmassa ylhäällä ja oikeassa alhaalla) on tehty sen vuoksi, että kynnet mahtuvat niihin medaljongin ollessa suljettu, mikä auttaa sen avaamisessa huomattavasti, sillä puoliskot ovat erittäin tiiviisti ja lähes saumattomasti yhdessä.
Ensimmäinen kivenistutus umpi-istukkaan. Hopeinen (925) sormus johon istutettu 10mm zirkoni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti